Mobilt internet og bredbånd

Hvad er Mobil bredbånd?Mobil internet-teknologi giver dig mulighed for at gøre alle de ting, du normalt bruger din bredbåndsforbindelse for uden en fastnet telefonforbindelse.

Det betyder, at du kan få online på farten (på den offentlige transport, for eksempel), eller væk fra hjemmet (måske på ferie eller på uni). Send e-mail, besøge hjemmesider – endda se streaming tv-klip og downloade filer – det hele er muligt.

Mobilt bredbånd fungerer ved hjælp af enten en lille bærbar USB-modem (ofte kaldet en dongle eller stok), et datakort eller indbygget enhed (på nogle bærbare computere), eller en mobil Wi-Fi (eller MiFi) enhed til at oprette forbindelse til internettet anvendelse af samme signal mobiltelefoner bruger. Uanset hvor du er, så længe du kan få et signal fra din mobile bredbånd udbyder, kan du oprette forbindelse.

Hvis du var ude for at købe en mobil bredbånd pakke derefter tage et kig på de nyeste tilbud i vores sammenligning tabeller, ellers læs videre for at lære mere om mobilt bredbånd.

Hvem har brug for mobilt internet?

Det Mobile internet er en stor mulighed for folk, der rejser meget, eller har en lang pendler til arbejde og har brug for at gøre den bedste brug af deres tid. Du kan komme online overalt med god dækning, hvilket gør det velegnet til forretningsfolk. Smartphones er stor, men hvorfor rode rundt på en lille skærm, når du kan arbejde på din bærbare computer?

Mobilt bredbånd er også populært blandt abonnenter, der ikke har en fast bopæl, såsom studerende. Dette er fordi du kan betale for en service, men bruge det derhjemme, i udgravninger, i biblioteket – også i foredrag. Også, med masser af pay-as-you-go (PAYG) muligheder, du behøver ikke at underskrive dit liv væk. Takket være Mi-Fi, kan du endda dele din mobil bredbåndsforbindelse!

Læs om TT netværk dækning

Hvis du ikke abonnerer på en mobil bredbåndsforbindelse kan du stadig gøre brug af internettet uden for dit hjem, ved hjælp af en bærbar computer på et Wi-Fi-hotspot. Disse er offentlige områder, hvor du får mulighed for at tilslutte op til internettet via en delt forbindelse, som at bruge en trådløs router derhjemme.

Disse er mest almindeligt forekommende i stationer, lufthavne, hoteller og caféer, og selv om nogle Wi-Fi-hotspots er gratis at bruge, andre kræver at du betaler for din online tid og kan være dyrt. Desuden er du bruger en offentlig forbindelse og selvom du bør være i stand til at surfe sikkert, er der stadig risiko vedlagt. Selvfølgelig, hvis du har mobilt bredbånd, kan du stadig bruge de gratis tjenester, når i disse Wi-Fi hotspots – bare huske at skifte over fra din betalte service!
Vil mobilt bredbånd arbejde med min nuværende udstyr?

Mobilt bredbånd fungerer ved at forbinde til bærbare computere, tablets eller pc’er via indbygget hardware, Wi-Fi signaler eller USB-dongle – så længe du har en kompatibel computer operativsystem (se nedenfor) og enten en USB-port eller Wi-Fi, du bør være fint. Enhver forholdsvis ny enhed bør ikke udgøre et problem.

Hvis du køber en bærbar computer med indbygget mobilt bredbånd, bør det være temmelig meget klar til at gå ud af kassen. Dongles forbedrer hele tiden, og har tendens til at være temmelig ligetil ‘plug and play’ enheder – bare pop det ind i en ledig USB-port, og det bør instruere dig derfra. MiFis er endnu nemmere, da de er trådløs.

Når du køber en mobil internet-enhed, er det meget vigtigt at tjekke dit operativsystem er kompatibelt – ikke alle vil arbejde let, hvis du bruger en gammel Mac eller Linux maskine, for eksempel, men de fleste vil være okay med nyere Microsoft Windows-systemer ( Vista og frem).
Vil det arbejde i udlandet?

Nogle mobile internet taksterne har en blok på dem, så det er kun muligt at bruge dem i Det Forenede Kongerige (dette er fælles med PAYG tilbud), men hvis ikke du kan bruge dem i noget land din mobile bredbånd udbyder har en aftale med. Priserne er kommet ned en masse i den seneste tid, især i Europa, men det kan stadig være en dyr hobby – se vores guide til at bruge mobilt bredbånd i udlandet for mere information eller vores nyttige mobilt bredbånd roaming værktøj til overblik over omkostningerne i hele verden.

Typer af mobilt bredbånd

Hvis du beslutter dig mobilt bredbånd er for dig, der er en hel del variabler, du skal overveje. Men Bredbånd guiden er her for at hjælpe guide dig gennem processen.

Der er i øjeblikket to mulige ulemper til mobilt bredbånd: stabilitet / dækning og forbrug kvoter.

Meget gerne smartphones nødt til at beslutte, hvilken udbyder til at vælge (har de god dækning?), Hvordan du ønsker at forbinde (dongle kun, eller måske en iPad deal?), Hvor meget downloade kapacitet, du har brug for (se vores guide om hvad du får til din gigabyte). Næste, overveje, hvad hastighed du håber at få (kan der være en stor forskel nu mellem 3G og den nye 4G) og eventuelle ekstra, der kan være smidt i til handlen.

For en komplet kig på alle disse områder, hovedet over til vores guide til mobilt bredbånd sammenligning – det vil tage dig ved at bruge vores hjemmeside trin for trin, og sørg for du finde den aftale, der er rigtige for dig.
Så hvad er ulempen?

Der er i øjeblikket to mulige ulemper til mobilt bredbånd: stabilitet / dækning og forbrug kvoter.

Du er nødt til at indse, at på trods af sin popularitet, mobilt bredbånd er stadig lidt bag hjem bredbånd. Teknologien forbedres hele tiden, men lige nu er det ikke altid en jævn kørsel. Hvis du har brug en garanteret stabil, hurtig forbindelse, er du nok bedst rådes til at kigge efter en fastnet bredbånd løsning – selv om mobilt bredbånd er en genial tilbage op selv da.

Mobilt internet og hastighed

Hastighed kan også være et problem for nogle. Mens annoncerede 3G hastigheder i øjeblikket spænder til en max 21MB, virkeligheden for de fleste mennesker er noget i regionen 5-10 MB. Mens dette bør være fint for det grundlæggende, såsom web-surfing og emailing, kan du kæmper med opgaver sådan en store downloads (hvor download grænser også kan være en faktor), streaming video og lyd (såsom at bruge Spotify eller BBC iPlayer) eller spil.

4G ændrer dette, med hastigheder på op til og over 20Mb nu en realitet i dele af Storbritannien. Men 4G er stadig relativt nyt, og selv med hurtigere hastigheder, stabilitet og dækning kan være et problem. Du skal også bruge en enhed, der understøtter 4G, så en hardware opgradering kunne være påkrævet.

Kan jeg annullere min mobile bredbånd konto?

Hver mobile bredbånd udbyder er forskellige, så det er vigtigt at tjekke de vilkår og betingelser for en kontrakt før begå.

Nogle mobile bredbånd operatører tilbyde en “afkølingsperiode” periode på omkring to uger. Hvis du er utilfreds med det serviceniveau, eller netværkets ydeevne, skal du være i stand til at returnere din dongle og annullere din kontrakt uden at skulle betale ekstra.

Hvis internetudbyderen du har valgt ikke tilbyder dette, husk at hvis du køber online er du dækket af Danmarks fjernsalg regler. Dette betyder at du kan returnere produktet inden for syv arbejdsdage, hvis det ikke opfylder dine forventninger.

Ellers, hvis du ønsker at annullere din mobile bredbånd før begrebet er gået, kan du blive ansvarlig for at betale de resterende gebyr for dit abonnement. Dette kan fraviges under særlige omstændigheder (såsom at flytte placering), men udbydere deal med disse fra sag til sag. Desværre stopper betalinger helt er meget sjælden.

Hvis du er helt ny til mobilt bredbånd, er der altid mulighed for at gå pay-as-you-go i første omgang at prøve tjenesten, før du forpligte sig til en langvarig kontrakt.