Valg af webshop hosting

Valg af webshop host hvordan?Webshop hosting – Hvad skal du vælge?

Hvor stor forventer du din shop bliver i løbet af de næste par år? Her tænkes primært på trafik pr dag og ikke så meget antal produkter, billeder og undersider.

Når du skal vælge hostingudbyder til din webshop, er det vigtig at tænke godt ind i fremtiden. Det er utrolig bøvlet at flytte host og det kan derfor spare dig for mange timers hovedpine, at vælge en god hostingløsning fra første dag.

Hvad er nødvendigt

I første omgang er det nødvendigt, at du sørger for hurtig hosting. Er din host langsom, vil du ikke kunne optimerer din webshop ud af problemet og hastighed er utroligt vigtig i dag.

Se derfor i første omgang efter en Dansk host, hvis du forventer dit primære salg bliver til danskere i Danmark.
Er det en international webshop, kan du se nærmere på en host i det land du forventer at sælge mest i og bagefter se på CDN, hvor dit indhold fødes fra forskellige servere, alt efter hvor brugeren befinder sig.

Webhotel eller dedikeret server

Hvor meget trafik forventer du? Er det en lille webshop, der ikke lige bliver din levevej i morgen, eller er der tale om et storstilet projekt med masser af kapital og forventninger?

TPS: Læs specifikt om WordPress hosting og woocommerce shop her

Trafikken er den primære faktor at måle korrekt. Typisk tilbydes fri trafik, men vælger du et webhotel vil der være begrænsninger på resourcerne og trafikken deles mellem alle andre webhoteller på serveren, så alt kan begynde at gå langsomt, når din webshop (eller en andens) trækker godt med trafik.

Det er ikke unormalt at se danske webshops gå i sort, når der annonceres med tilbud.

Det må ganske enkelt ikke ske og derfor er det vigtigt, at du vurderer trafikken realistisk – også fordi du kan komme til at overkøbe.

En almindelig lille webshop har ofte under 500 unikke besøgende pr. dag og her vil et godt webhotel kunne trække læsset.
De ligger på et prisniveau omkring 200 pr. måned.

Helt billige webhoteller til 10 kroner pr. måned, vil kunne give dig problemer, så gå uden om dem.

Forventer du mange samtidige brugere, måske fordi det er et koncept der skal skaleres internationalt, så overvej en virtuel eller dedikeret server med masser af trafik inkluderet pr. måned.

Hostingen skal naturligvis understøtte den webshopløsning du vil bruge mht. database.

Antal GB plads og e-mails er ikke så vigtig, der får man altid masser og nærmest altid langt mere end man nogensinde kommer til at få behov for.

Hastigheden

Hastigheden er utrolig vigtig og derfor bør du undersøge hvilken type server du får adgang til og tjekke om den nu også er hurtig.

Der skal være en hurtig flerkernet CPU og masser af ram tildelt.

Tjek også at nyeste software understøttes f.eks. .php 7.

Herudover er det en dejlig detalje med god backup, der kører automatisk i baggrunden.

Bemærk: Chosting.dk på listen herunder kun benytter litespeed og SSD disks i deres setup og de har webhoteller til både forholdsvist lav pris og top hoteller, der kan trække gods. (Vi anbefaler til webshops)

En anden god host, der ikke er på listen er AzeHosting.dk, der har en lynhurtig SSD løsning til kun 99 pr. md. Besøg dem her


Herunder en liste over de lidt billigere webhoteller i Danmark: