Wordpress hosting

Wordpress hosting og webhotelDu er sikkert på udkig efter det bedste sted at få et WordPress website hostet og du er kommet til det helt rigtige sted.

Vi vil herunder se nærmere på, hvad du bør være særligt opmærksom på og overveje før du vælger en host til dit WP setup.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

WordPress er et CMS, der arbejder sammen med en mysql database og derfor skal du både tjekke hvilken type filserver du får adgang til og hvilken type database.

Databasen

Meget sjældent får du andre oplysninger om databasen end mulighederne for valg af .php versioner, her skal du gå efter en host, der tilbyder nyeste version, da forskellen på 5.6 til 7.1 er over 30% i hastighed + mulighed for at trække flere besøg samtidigt.

Optimering af Mysql er en hel videnskab, som vi ikke vil komme ind på her, men det er noget du bør se nærmere på, hvis du overvejer en kæmpe stor tung Woocommerce shop.

Filserver

Til WordPress skal der gerne godt med RAM til og planlægger du et seriøst setup med flere tusinde brugere dagligt, så skal du over 1 GB RAM, før det rigtigt godt.

Du kan sagtens kører et almindeligt WP site på 1 CPU og 512 MB RAM, hvor du ikke har voldsomt mange samtidige brugere eller vilde scripts.

En Litespseed filserver giver dig det klart bedste resultat, hvis du installerer Litespeed cache, Det cacher serverside og giver dit setup mulighed for ar klare et workload hvor anden caching ikke kan være med.

Skal din WordPress hjemmeside kører hurtigt, er det nødvendigt med caching, enten med et plug-in eller serverside.

Valg af WordPress webhotel

Vælger du et webshotel, hvilket 95% gør, skal du være opmærksom på, at de typisk er begrænsede, så du får adgang til et forud fastsat ressourceforbrug.

Der vil typisk være fastsat grænse for antal samtidige tråde, diskbrug og CPU og naturligvis RAM.

Desværre er udbyderne ikke ret gode til at beskrive begrænsningerne, men det som nærmeste altid være muligt at opgraderer, hvis du kommer over begrænsningerne.

Skal du hoste en webshop, er det en god ide, ikke at vælge det billigste, da der ofte er afsat et meget lavt antal samtidige tråde og du hurtigt vil overskride begrænsningen ved bare ca. 50 samtidige brugere.

Vær særligt opmærksom på du ved køb af et webhotel køber shared hosting, hvor dit websites performance er afhængig af de andre websites på samme server.

Vælger du for billigt, vil du derfor kunne opleve meget svingende hastigheder.

De mest brugte i Danmark

Kommer du til at have brugere på dit website, vil Dansk hosting være klart hurtigst, når du har lavet et optimeret setup.

Unoeuro

Et af de mest populære webhoteller i Danmark pga. prisen og ubegrænset domæner i selv den billigste pakke.

Her skal du være opmærksom på de billigste pakker er ret begrænsede mht. tråde og CPU brug, så du skal ikke ligge et voldsomt trafiktungt woocommerse shop setup på den billigste pakke.

Du kan sagtens starte op med den billigste pakke, hvis det er et almindeligt wordpress site du har i planerne.

En særligt rar feature hos Unoeuro, er daglig backup og en meget nem måde at køre din backup på.

Se deres pakker her

One.com

Har du set dig varm på One, så bemærk, at deres billigste webhoteller ikke er beregnet til WordPress, de har lavet særlige webhoteller til formålet, som koster en hel del mere, men som også er gode nok til at trække WP. Bemærk også at du ikek bliver hostet i DK og din TTFB derfor kan blive ekstra høj.

Vi vil dog ikke anbefale One til tunge setups.

Bemærk der er slået ekstern FTP adgang fra, så du ikke kan lave backups via FTP hos one.

Se deres pakker her -og få 1 år gratis

Chosting

Vores egen favorit.

De er en anelse dyre og har knap så mange GB diskplads i deres pakker, men de har tilgengæld Litespeed servere, så der kan komme knald på.

Vi har testet dem op imod Unoeuros Enterprise hotel og Chosting kan gøre et simpelt WP site omkring 300 MS hurtigere + klare et meget støre trafikload fra samtidige brugere.

Se deres pakker her

Trim dit setup – hastighedsoptimering

Om du vælger den ene eller anden host, vil det være nødvendigt, at trimme dit setup, så du får mest hastighed presset ud af systemet.

Ligger du dig på en Litespeed server, er der et litespeed plug-in der klarer alle den slags ting for dig f.eks. komprimering af filer, lazyload, caching osv.

Ligger du dig på en Unix, kan du installerer et plug-in der kan det samme, dog vil cachigen være lidt langsommere.
Et plug-in som WPRocket eller Swiff performance kan gøre underværker og er helt klart pengene værd.

Sammenlign danske webhoteler
HostRAM /CPU / DIsk TrafikPriser pr.md.
Læs mere
Dandomin1 GB RAM
1 CPU
20 GB Disk
50 GB trafik / md
199,- Læs mere
Scannet1 GB RAM
1 CPU
20 GB Disk
50 GB trafik / md
199,- Læs mere
WUO? CPU
? RAM
50 GB Disk
? Trafik
89,- Læs mere
Team internet? CPU
256 MB RAM
10 GB Disk
Ubegrænset Trafik
79,- Læs mere
Chosting1 GB RAM
1 CPU
15 GB Disk
200 GB Trafik
67,- Læs mere
Cliche? CPU
? RAM
20 GB Disk
Ubegrænset Trafik
49,- Læs mere
Unoeuro512 MB RAM
2 CPU
20 GB Disk
Ubegrænset Trafik
37,30 Læs mere
Webdomain? CPU
? RAM
10 GB Disk
Ubegrænset trafik
29,- Læs mere