Kom nemt online overalt

Man kan i stadig højere grad mærke tendensen til et nyt behov blandt internetbrugere – muligheden for at komme på internettet overalt. Vi arbejder i højere grad via internettet, og er på den måde afhængig at at have en stabil forbindelse, og har samtidig også brug for en vis sikkerhed i ikke pludselig at stå uden internetadgang.
Også for brugere, der ikke decideret arbejder på nettet er afhængige af det, idet vi i dag bruger internettet til at holde os opdaterede rent nyhedsmæssigt – vi følger med i sportsresultater og holder kontakten ved lige med vores venner og udvider vores netværk på sider som for eksempel Facebook, MySpace og LinkedIn. Mobilt internet er samtidig også fænomenalt for studerende, som ofte laver hjemmearbejde på for eksempel caféer, og ikke har lyst til at vælge café ud fra trådløst internetadgang. Oftest ser vi brugen af mobilt bredbånd i toget eller bussen, når brugerne er på farten og gerne vil tjekke sine e-mails imens.

Ny teknologi, bedre dækning og hastighed

Vi har set funktionen på nye mobiltelefoner i en årrække nu, hvor man har internetadgang via det mobile sendenet, således at man kan komme på nettet fra sin mobiltelefon hvor som helst, når som helst. Dette er dog til en lidt pebret pris, hvor man i de fleste tilfælde betaler for sit forbrug. Samme koncept er det med mobilt bredbånd, hvor man har adgang til internettet på sin computer, blot ved at tilkoble et lille modem med et USB-stik – nem og hurtig tilslutning, og så kan man være på internettet som man plejer.
Der er dog et mindre forbehold. Selvom at det mobile sendenet er godt med, og man kan komme på i næsten hele landet, så er det langt fra alle steder man kan få den fulde hastighed. Derfor bør man kun bruge sit mobile bredbånd til at tjekke hjemmesider og håndtere e-mails.
Typisk kaldes teknologien for Mobilt bredbånd

Brugt som backup internet

I takt med at flere og flere bruger internettet dagligt, og mange har et økonomisk behov for ikke pludselig at miste internetadgang, bruger man ofte en backup-linje, hvis den primære internetforbindelse skulle blive afbrudt. Derfor, hvis du ikke rejser meget, og på den måde alligevel bruger internetforbindelsen i for eksempel toget eller bussen, bør man undersøge, om der er mulighed for et mobilt bredbåndsabonnement med minimal fast pris, og i højere grad kun betaler for sit forbrug. Ellers er der generelt nogle rigtigt fine priser på mobilt internet, som matcher de faste internetforbindelser ret godt.

Dækning

Husk altid at undersøg om der er dækning på den adresse du vil benytte dit nye mobilt bredbånd meget. Det kan du gøre på mobiludbydernes dækningskort, læs mere om dækning her.